Skab mere overskud i din hverdag

Måske noget af det sværeste for mennesker er vores tanker. Den ultimative ting som adskiller os fra andre dyr er vores mest værdifulde egenskab men også vores største udfordring. Hjernen er et komplekst organ som vi stadig ved meget lidt om. Hjernen er i stand til de mest vandvittige ting, og hvis du dykker længere ned i din psyke og personlighed, vil du få redskaber der kan hjælpe dig i hverdagen.

Hvis man overvældes af tunge følelser og føler mangel på overskud i hverdagen er det lige så vel mentalt som det er fysiske omstændigheder der påvirker dig. Det kan også være at de seneste nyheder er svære for dig at bearbejde og være i. Der er selvfølgelig en række ændringer du kan foretage dig for at skabe mere overskud i din hverdag. Ens ydre afspejles også i det indre, og ændringen af nogle elementer i hverdagen kan sagtens hjælpe dig til også at finde mere ro indvendigt. 

Gode måder at skabe plads i hverdagen

Hvis du er interesseret i at foretage ændringer i dine daglige rutiner, kan du starte med at overveje dine almindelige vaner og hvordan du kan ændre på dem. Kost og mad er noget som mange har et svært forhold til. Hvis du ønsker sundere måltider, som er nemme og hurtige, er måltidskasser en god idé. Når overskuddet er i bund, har vi ofte tendens til at vælge de hurtige og usunde alternativer, og vi magter ikke at stå og lave mad i lang tid. Hvis du har måltidskasser parat, er det nemme alternativ altid sund og lækker mad, der er nærende for din krop. 

For at få et sundt sind, er det nemlig vigtigt også at passe på sin krop. Hjernen er et organ der optager utrolig meget af kroppens energiressourcer, og selvom vi måske ikke tænker over det, så er det helt afgørende for fx vores træthedsniveau og koncentrationsevne at vi tilfører noget godt og brugbar energi til kroppen, som kan holde os kørende. 

Sørg for at bede om hjælp hvor der er behov

Mange er rigtig dårlige til rent faktisk at tage imod hjælp når det tilbydes eller bede om hjælp når der er brug for det. Måske bunder det i den gamle jantelov, som helt fra barnsben er inkorporeret i vores mindset, og som er helt utrolig svært for os at bryde op med. 

Hos www.jobbi.dk kan du få hjælp til blandt andet flytning, praktiske opgaver i hjemmet eller dyrepasning, hvis du ikke kan overskue at stå med det hele selv.  Spørg venner og familie til råds hvis du befinder dig et sted hvor du føler dig overvældet af mangel på overskud.